Programma                                                                                                                              84 appartementen koop en sociale huur 4 eengezinswoningen

Locatie
Burgemeeste van Haarenlaan

Opdrachtgever
Woonplus Schiedam

Aannemer
ABB bouw

Oplevering
2007

Fotografie
Ronald Tilleman


Een verticale tuinstad bestaande uit een gekromde muur  van appartementen waarvoor een groot scherm van ruime balkons is geplaatst, schermt de wijk af van de drukke weg ervoor. De wand laat ruimte voor een mooie binnentuin. De galerijen zijn breed en benaderd als een soort van straat. De voordeuren liggen diep in het metselwerk. De galerij is ontworpen als een zelfstandige,  volwaardige en beschutte voorruimte voor de woningen.

Naast de apaprtementen zijn vier eengezinswoningen geplaatst die de ruimte begrenzen.Vormgegeven als individuele woningen en voorzien van precieze detaillering in hout beton en metselwerk. De woningen vormen de overgang naar de wijk achter het appartementenblok.

het appartementenblok heeft een gevarieerde daklijn die ruimte biedt aan terrassen en zonlicht diep in de collectieve tuin laat binnenvallen.

Vera Yanovshtchinsky architecten