Holthuishof
TWELLO

Programma
21 senioren appartementen
16 ggb woningen starters en gezinnen

Locatie
Voormalig voetbalveld in Twello

Opdrachtgever
Nikkels projecten bv, Twello

Aannemer
Nikkels projecten bv, Twello

BVO
4400 m2

Opgeleverd
2009

Fotografie
Nikkels projecten bv, VYa


Een bosachtig landschap is deel geworden van het interieur van dit woongebouw voor appartementen en eengezinswoningen. Door het gebouw op één hoek over twee lagen te openen wordt landschap en interieur zichtbaar en lopen in elkaar over. Ruime terrassen en balkons bieden de bewoner direct contact met de prachtige omgeving.

In het woongebouw zijn 21 senioren appartementen en 16 grondgebonden woningen voor starters en gezinnen geplaatst. In de wijk Achter ‘t Holthuis staan voornamelijk vrijstaande woningen. Het gebied wordt gekenmerkt door een structuur van lanen en velden. Het gebouw is centraal op het terrein geplaatst op een afstand van vijftien meter tot de kavelgrens.

De horizontale gevelindeling benadrukt de lange lijnen van het ontwerp. Stroken open delen, raampartijen en gesloten materiaal, leien, wisselen elkaar af.

De brede balkons en terrassen zijn gevormd middels ‘verschoven’ stroken en bieden een weids uitzicht. Eengezinswoningen hebben hun toegang direct aan het terrein en hebben een royaal terras. De appartementen hebben een gezamenlijke entree met lift en zijn toegankelijk via een galerij aan de noordzijde van het blok. De bomenrijen vormen de grens van de collectieve tuin van de bewoners. Het landschap is licht glooiend gemaakt en loopt door tot in de tuin. Tuinmuren van lage schanskorven vormen een zachte scheiding tussen collectief en privé buitenruimten en geven het gebouw een stevige basis. De terrassen maken zich los van het landschap door de verhoogde positie.

Vera Yanovshtchinsky architecten