Programma
34 woningen
78 pp op eigen terrein

Locatie
Kerkckenbosch. Zeist

Opdrachtgever
Seyster Veste

Opgeleverd
2014

Fotografie
Vya


Leven met en in het groen in een uniek natuurgebied.

Vierendertig woningen zijn verdeeld over zes verdiepingen in een sculpturaal vorm gegeven gebouw. De woning grootte varieert van 90-120 m2. Het gebouw ligt verhoogd ten opzichte van het maaiveld waardoor privacy van de woningen op de begane grond is verzekerd. De verhoogde ligging is gevormd middels een half verdiepte garage. De in de open lucht geparkeerde auto’s worden hierdoor op een vanzelfsprekende wijze aan het oog onttrokken.

 

De woningen zijn gegroepeerd rondom een centrale hal waaraan alle woning-entrees liggen. Zo is de entree beschut tegen weer en wind en zijn de woningen direct volledig op het bos georiënteerd. Iedere woning heeft een royaal balkon. De balkons verspringen per verdieping en bieden zo de kwaliteit van een dakterras. Deze verspringing verleent het gebouw haar sculpturale vorm.

Het gemêleerde metselwerk harmonieert met de bomen in het bos. De witte vlakken van houten delen brengen lichtheid in het metselwerkvolume en ondersteunen de horizontale grafiek van de gevels.

Vera Yanovshtchinsky architecten