Mooi
doordacht
elegant

 Deel dit op:

 

Architectuur is een integrale en integrerende discipline waarin schoonheid samengaat met realiteitszin, uitgesproken karakter met gebruikskwaliteit, technologie met menselijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid met duurzaamheid. Onze stedenbouwkundige plannen en gebouwen dienen de belangen van gebruikers, opdrachtgevers en de stad.

We hechten groot belang aan de betekenis van onze ontwerpen voor de collectieve ruimte, voor de stad en het landschap. Een gebouw of een omgeving ontleent zeggingskracht aan haar verschijning en aan de wijze waarop deze deel uitmaakt van haar omgeving. Verrassing, herkenning, benadering van een gebouw en het betreden ervan worden op steeds nieuwe, eigenzinnige en tegelijk vertrouwde wijze vormgegeven. We willen verrassen met gebruikmaking van vertrouwde materialen en beproefde bouwkundige technieken en beelden; gebouwen een zekere swing en eigenheid meegeven.

 

Een ontwerp is deel van een fysieke en mentale omgeving. Hoe het ontwerp zich verhoudt tot die omgeving is een vraag die wij in samenspraak met gemeente, opdrachtgever en gebruiker met onze architectuur willen beantwoorden. Hierin bestaan geen dogma’s of eenduidige lezingen maar laten wij ons graag verassen door wat zich voordoet in de ontwerpfase. Inspiratie komt voort uit nieuwsgierigheid en een open houding en wordt gevoed door jarenlange ervaring en kennis maar ook uit het contact met opdrachtgever, gebruikers, en adviseurs. Praten, kijken, bevragen en uitdagen brengen ons op nieuwe ideeën en verassende invallen waarmee we iedere keer opnieuw geïnspireerde, sprankelende en spraakmakende ontwerpen kunnen leveren.

Een ontwerp is deel van een fysieke en mentale omgeving. Hoe het ontwerp zich verhoudt tot die omgeving is een vraag die wij in samenspraak met gemeente, opdrachtgever en gebruiker met onze architectuur willen beantwoorden. Hierin bestaan geen dogma’s of het gelijk van het individu en laten wij ons graag verassen door wat zich voordoet in de ontwerpfase. Inspiratie komt voort uit nieuwsgierigheid en een open houding en wordt gevoed door jarenlange ervaring en kennis maar ook uit het contact met opdrachtgever, gebruikers, en adviseurs. Praten, kijken, bevragen en uitdagen brengen ons op nieuwe ideeën en verassende invallen waarmee we iedere keer opnieuw geïnspireerde, sprankelende en spraakmakende ontwerpen kunnen leveren.


Een greep uit onze projecten

Vera Yanovshtchinsky architecten