Programma

De Lunet
126 appartementen
2000 m2 commercieel
Havenkraan
51 appartementen
Dock I
32 appartementen
500 m2 commercieel
plint
2500m2 commercieel
500 parkeerplaatsen

Locatie
Nijmegen voormalig terrein
De Gelderlander

Opdrachtgever
BPD / Standvast

Aannemer
Vorm

Start bouw
2014

Oplevering  
2016 – 2018


Woongebouw

De Lunet

Een ‘landmark’ aan de Waal, herkenbaar op grote afstand. Honderdzesentwintig appartementen over zestien verdiepingen bieden vergezichten op de weidse omgeving door grote glazen puien en vanaf doorlopende balkons. Glas en beton bepalen het beeld. De vormgeving onderscheidt zich van de overige gebouwen aan de Handelskade. Aan de Waalzijde is middels bouwkundige suskasten geluidsluwte gecreëerd om natuurlijk ventileren van de woningen mogelijk te maken. Daarmee is een geluidsgevoelige locatie voor bewoning geschikt gemaakt op een wijze die geen concessies doet aan de architectuur.

De Lunet markeert de transformatie van het voormalige terrein van De Gelderlander tot stedelijke omgeving. Hoogbouw, laagbouw, een promenade met zicht op de haven en expressieve woongebouwen bieden plaats aan een grote diversiteit aan woningen, horeca en bedrijven. In de dubbelhoge plint van de Lunet is ruimte voor grootschalige horeca met terras en zicht op de haven en rivier. Het gebouw staat op de hoek van een wandeling die voert langs de Waalkade over de Handelskade naar de stad. Bebouwing en openbare ruimte van de hoge en lage kade maken samen de stedelijke sfeer van het plan. Een garage met circa 500 parkeerplaatsen is gesitueerd in de kelder die onder de hele ontwikkeling doorloopt.

Naast de Lunet heeft VYa ook het ontwerp verzorgd voor de gebouwen Havenkraan en Dock I en heeft het buro het structuur- en beeldkwaliteitsplan gemaakt.

Havenkraan

Een vrijstaand gebouw aan de kade met 51  woningen in de sociale huur en koop. De hoofdentree van de woningen ligt aan de kade en is verbonden met de woonhof. De bewoners profiteren van de levendigheid aan de kade en de rust aan het hof. Alle woningen hebben een ruim balkon met zon en uitzicht.

Dock I

De kop van de bebouwing aan de spoorzijde waarin 32 huur- en koopwoningen. De hoofdentree van de woningen is geprononceerd, doorsnijdt de lange bebouwing en is al vanaf grote afstand herkenbaar en uitnodigend. Een ruime verbinding met het woonhof geeft de bewoners toegang tot rust en groen met uitzicht op de haven. Alle woningen hebben een ruim balkon aan de zonnige hof zijde.

(zie ook                       http://www.handelskade.nu/)

Gerelateerde projecten voor:

  • Niks gevonden

    Keer terug
  • Vera Yanovshtchinsky architecten